Δελτίο τύπου λήξης

 

Μετά από 8 μέρες συγκλονιστικών μονομαχιών έληξε και το 8ο «Διεθνές τουρνουά Γαζίου-Ηρακλείου», που διεξήχθη από 4-11 Αυγούστου, και η αγωνία κράτησε ως το τέλος.
Το φετινό τουρνουά ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Υπήρξαν τελικά 95 συμμετοχές, με αθλητές και αθλήτριες από όλη την Κρήτη, από την υπόλοιπη Ελλάδα και από 11 άλλες χώρες. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 8 GMS, 2 IMS, 2 FMS, 1 WIM, 1 WFM αλλά και άλλοι πολλοί ισχυροί και ταλαντούχοι σκακιστές και σκακίστριες.
Διοργανωτές του Τουρνουά ήταν η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), η Σκακιστική Ακαδημία Ηρακλείου, ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) και το ξενοδοχείο Dolphin Bay**** Hotel.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη Διοργάνωση είχε κάνει το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 2005 και πραγματοποιήθηκε, όπως και τα 2 επόμενα χρόνια, 2006 και 2007, στο Φοιτητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα 4 προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA**** HOTEL, στο κέντρο του Ηρακλείου και φέτος η Διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο γνωστό και πανέμορφο ξενοδοχείο Dolphin Bay**** στην παραλία της Αμμουδάρας Γαζίου.

Επικεφαλής διαιτησίας της Διοργάνωσης ήταν ο Διαιτητής Στεφανάτος Χαράλαμπος με δεύτερο διαιτητή τον Μαγουλιανό Γιώργο και βοηθό την Σκέμπρη Ιωάννα. Υπεύθυνος Διαδικτύου και ενημέρωσης ιστοσελίδας ο άριστα γνώστης του τομέα των Η/Υ Δημητριάδης Θεόδωρος.
Τις απονομές στους διακριθέντες πραγματοποίησαν ο κ.Αεράκης Γιώργος, πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ., ο κ.Καλογερής Μιχάλης, Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, , ο κ. Σερπετσιδάκης Γιώργος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΣΚ, o κ.Βασιλείου από το Δ.Σ. του Σωματείου "Α.Ο.ΛΑΤΩ Αγ.Νικολάου", ο κ.Κλώκας Κώστας, γνωστός σκακιστής αλλά και διοργανωτής σκακιστικών Διοργανώσεων και ο κ.Στεφανάτος Χαράλαμπος, Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου και Έφορος Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Κ.

Ας περάσουμε όμως και στις ευχαριστίες μας για όσους βοήθησαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στην διεξαγωγή του τουρνουά μας.
Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε όλους τους σκακιστές και σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά και ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους μας για την τιμή που μας έκαναν να έρθουν στο τουρνουά μας, που φέτος ήταν πιο ισχυρό από ποτέ.
Ευχαριστούμε τα ξενοδοχεία VANISKO που φιλοξένησε τους προσκεκλημένους και το ξενοδοχείο των αγώνων Dolphin Bay**** για την διάθεση επίλυσης όποιων προβλημάτων παρουσιάστηκαν.
Ευχαριστούμε τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. και τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η., τους αθλητικούς οργανισμούς Ηρακλείου και Μαλεβιζίου για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του τουρνουά.
Ευχαριστούμε την ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. για την χορηγία της στο τουρνουά.
Ευχαριστούμε τους κ.κ.Μαγουλιανό Γιώργο, Βασιλείου Νίκο και Σερπετσιδάκη Γιώργο για την ουσιαστική βοήθεια τους στην μεταφορά των προσκεκλημένων από το ξενοδοχείο διαμονής στο ξενοδοχείο των αγώνων.
Ευχαριστούμε τους κ.κ.Φακίδη Γιώργο και Σερπετσιδάκη Γιώργο για την βοήθεια τους στην παράθεση γεύματος στους προσκεκλημένους μας.
Ευχαριστούμε τους φίλους σκακιστές και σκακίστριες που παρά το ότι δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν οι ίδιοι ήταν παρόντες συχνά στο τουρνουά και παρακολουθούσαν με αγωνία την εξέλιξη των παιχνιδιών.
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στις παράλληλες εκδηλώσεις, δηλαδή στο ομαδικό μπλιτζ, στο σιμουλτανέ με τον Θάνο Μαστροβασίλη, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά του να παραχωρήσει το σιμουλτανέ, και όσους ήταν παρόντες στην πισίνα για τον αγώνα πόλο που δεν πραγματοποιήθηκε τελικά λόγω έλλειψης του απαραίτητου αριθμού παιχτών.
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Συμεωνίδη για την ευγενική προσφορά του να αναλύσει αντιπροσωπευτικές παρτίδες του τουρνουά.
Τέλος ευχαριστούμε τον φίλο “Ε.Β” για τις ανταποκρίσεις του προς το “skakistiko.com”, αλλά και το ίδιο το site του “skakistiko.com” για την παραχώρηση του βήματος ενημέρωσης που μας έδωσε.

Στα αγωνιστικά τώρα, μετά τις νίκη του IM Maghalashvili Davit επί του GM Kharitonov Alexander και την ισοπαλία του GM Γιάννη Παπαιωάννου με τον IM Azaladze Shota είχαμε την ανάδειξη του μοναδικού πρώτου Maghalashvili Davit με 7,5 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ακολούθησαν με 7 βαθμούς και στην εξής σειρά μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας οι GM Γιάννης Παπαιωάννου, GM Sethuraman S P, IM Azaladze Shota, GM Pap MIsa, GM Maiorov Nikita και ο GM Σκέμπρης Σπύρος, οι οποίοι και μοιράστηκαν τα έπαθλα της 2ης – 7ης θέσης.
Τη 10άδα συμπληρώνουν, με 6,5 βαθμούς, μόνος 8ος, ο Κοκόλιας Κων/νος και στην 9η και 10η θέση έχουμε, με 6 βαθμούς, τους GM Kharitonov Alexander και GM Θάνο Μαστροβαίλη.
Με τους ίδιους βαθμούς έπονται οι GM Petrov Marijan, FM Τσιλίδης Αλέξανδρος, Αζής-ΑζίζηςΈκτορας, WIM Μάκκα Ιουλία, Παπαδάκης Μιχάλης, Καλογερής Ιωάννης, Θεοδώρου Νικόλας και Μάκκα Ευανθία.

Στις ειδικότερες κατηγορίες έχουμε τους εξής:

Στην Κατηγορία Γυναικών έχουμε τις εξής:
1η η WIM Μάκκα Ιουλία, με 6 βαθμούς, 2η , με τους ίδιους βαθμούς, η Μάκκα Ευανθία και στην 3η θέση, με 5,5 βαθμούς, η WFM Πετράκη Μαρία.

Στην Κατηγορία «Κάτω των 20» έχουμε:
1ος ο GM Sethuraman S P, με 7 βαθμούς , και με 5,5 βαθμούς ισοβαθμούν στην 2η-4η θέση οι (2ος) Αναγνωστόπουλος Κων/νος, (3ος) Μπαλόκας Δημήτρης και (4ος) Στεφανάτος Νικόλαος.

Στην Κατηγορία «Κάτω των 16» έχουμε:
1η θέση με 6 βαθμούς για τον Γιάννη Καλογερή, στη 2η θέση, με 5,5 βαθμούς ο Li Lun και στην 3η θέση , με 5 βαθμούς, ο Χαλκιαδάκης Μάριος. Με τους ίδιους βαθμούς ακολουθούν οι Χναράς Φοίβος και Ελευθεράκης Παναγιώτης.
Στα κορίτσια κάτω των 16 έχουμε 1η την Σερπετσιδάκη Εύα, με 4 βαθμούς, στη 2η θέση, με 3 βαθμούς, την Βιτσαξάκη Μαριλένα και στην 3η θέση, με 2,5 βαθμούς την Στρατήγη Μαρία.

Στην Κατηγορία «Κάτω των 12» έχουμε:
1η θέση με 6 βαθμούς για τον Θεοδώρου Νικόλα, στη 2η θέση, με 5 βαθμούς ο Σερπετσιδάκης Γιώργος και στην 3η θέση , με 4,5 βαθμούς, ο Καδιάνης Γιώργος.
Στα κορίτσια κάτω των 12 έχουμε 1η την Βασιλείου Αιμιλία, με 4,5 βαθμούς, και σε ισοβαθμία, με 3 βαθμούς έχουμε, με τα κριτήρια ισοβαθμίας, 2η την Στρατήγη Εβίτα, και 3η την Van Linthout Πανδώρα.

Στην Κατηγορία «Καλύτερων αποδόσεων» έχουμε:
Στην κατηγορία «Διεθνούς elo» έχουμε 1ο το Li Lun, 2ο τον Σερπετσιδάκη Νίκο και 3ο τον Πετράκη Νικόλαο.
Στην κατηγορία «Ελληνικού elo» έχουμε 1ο το Μαγουλιανό Νίκο, 2ο τον Καρύδη Φώτη και 3η την Βασιλείου Αιμιλία.

Αυτά για τη φετινή Διοργάνωση και δίνουμε ραντεβού στην επόμενη Διοργάνωση, στο 9ο «Διεθνές Τουρνουά Γαζίου-Ηρακλείου», το καλοκαίρι του 2013!