Δελτίο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται Ανοιχτό Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά.στο Ηράκλειο. Το φετινό «5o Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου-Γαζίου» διοργανώνουν η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου , ο ΔΑΟΗ, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, το ξενοδοχείο CapsisAstioriaHotel, το Πανεπιστημιακό Γυμνασήριο Ηρακλείου και το 1ο Δημ.Διαμέρισμα Ηρακλείου.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις συνεδριακές αίθουσες ARIADNI και CELLAR του Ξενοδοχείου CAPSISASTORIA**** HOTEL (www.capsishotel.gr), από 22-29 Αυγούστου 2009 και είναι ελβετικού συστήματος 9 γύρων, με Ελληνική και Διεθνή Αξιολόγηση.
Θα γίνει σε ένα ενιαίο όμιλο.  
Ο χρόνος είναι 90΄για όλη την παρτίδα για τις 40 πρώτες κινήσεις + 30΄ για την υπόλοιπη παρτίδα και 30΄΄ από την πρώτη κίνηση και για τους νικητές
θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα αξίας 4.400 ευρώ.
Αυτά κατανέμονται ως εξής: 1200 ευρώ για τον πρώτο της γενικής κατάταξης, 800 για το δεύτερο, 500 για τον τρίτο, 300 για τον τέταρτο, 200 για τον πέμπτο και 250 (5Χ50) για την έκτη έως τη δέκατη θέση.
Για τις γυναίκες του τουρνουά έχουμε 400 ευρώ για την πρώτη, 250 ευρώ για τη δεύτερη και 100 ευρώ για την τρίτη.
Υπάρχουν ακόμα και 3 χρηματικά έπαθλα 200, 120 και 80 ευρώ, για τους τρεις πρώτους με την καλύτερη απόδοση (performance minus rating).
  Παράβολο συμμετοχής 40 ευρώ, για σκακιστές-σκακίστριες<18 30 ευρώ.
Χωρίς παράβολο οι σκακιστές με ΕΛΟ ≥ 2300 (γυναίκες ≥ 2000).
Χωρίς παράβολο επίσης οι 3 πρώτοι και το 1ο κορίτσι των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων του 2009, σε όλες τις κατηγορίες Νεανικών, από <8 έως <18.
Για διαμονή προσφέρεται πακέτο επτά (7) ή οκτώ (8) διανυκτερεύσεων (προαιρετικά) , από Σάββατο 22 Αυγούστου (ή Παρασκευή 21 Αυγούστου) μέχρι Σάββατο 29 Αυγούστου, στ ο ξενοδοχείο VANISKO***, (www.vanisko.gr) στην Αμμουδάρα Γαζίου (απέναντι από το CARREFOUR).
H τιμή της διανυκτέρευσης, με ημιδιατροφή, (πρωί και μεσημέρι) κατ’ άτομο, από μπουφέ, έχει ως εξής, ανά ημέρα:Σε Μονόκλινο: 45 ευρώ , Σε Δίκλινο: 30ευρώ και σε Τρίκλινο 28ευρώ
Για τις κρατήσεις στο ξενοδοχείο πρέπει να ενημερωθούν οι Διοργανωτές μέχρι 20 Ιουλίου. Μετά τις 20 Ιουλίου, και εφόσον υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα, θα έχουμε 10% προσαύξηση σε παράβολο και τιμές ξενοδοχείου.
 
Για τους εκτός Κρήτης, για τη μετάβαση στο Ηράκλειο υπάρχουν πολλά καθημερινά δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών OLYMPIC AIRLINES και AEGEAN AIRLINES αλλα και ακτοπλοϊκά με τα υπερσύγχρονα καράβια των εταιρειών MINOAN LINES (www.minoan.gr) ANEK LINES (www.anek.gr) και SUPER FAST FERRIES, με νυκτερινά αλλά και ημερήσια δρομολόγια, αρκετά οικονομικά. 
 
Τις μέρες διεξαγωγής του Τουρνουά προβλέπονται και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως Σεμινάριο Διαιτησίας,, ξενάγηση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, πρωινή εκδρομή, τουρνουά πόλο διαφόρων ομάδων(μεταξύ «βορείων» και «νοτίων», εφήβων-νεανίδων και ενηλίκων, παιχτών και γονέων), νυχτερινό clubbing κ.λ.π,. ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τους συμμετέχοντες στο τουρνουά.
Αναλυτικότερες λεπτομέρειες στην προκήρυξη, στο gazichess.gr ή στο chessfed.gr
Από την οργανωτική επιτροπή